Bomen planten

Bomen planten

Een rustieke tuin, een moderne tuin, een romantische tuin,… in elke tuin past er wel een boom die voor de juiste sfeer zal zorgen. Maar hoe ga je nu juist tewerk om een boom te planten? Wij helpen je alvast op weg!

Bomen planten

Wanneer bomen planten

Het planten van bomen kan je niet het hele jaar door doen, tenzij je een boom gaat aanplanten die in een pot zit. Deze hebben een goed wortelgestel die ervoor zorgt dat de boom de verplanting zal doorstaan. Bomen met kluit of blote wortel plant je best in het najaar, tussen oktober en november, en ik het voorjaar. Dit is dan tussen maart en april. Let er wel op dat je nooit bomen gaat planten als het vriest! Dit geldt ook voor bomen in pot.

Hoe een boom planten

Zorg bij het planten van een boom voor een ruim plantgat en verbeter de grond met bodemverbeteraar of goede compost. Let op dat je de bomen niet te diep gaat planten want dit is nadelig voor de beworteling en de zuurstofvoorziening van het wortelgestel. De bovenste wortels horen net onder de grond te zitten. De grond moet mooi rond de wortelkluit aansluiten. Druk de aarde goed aan want de grond kan tot zo’n 15cm kan inzakken. Plaats wanneer nodig een boompaal en gebruik een boombinder om de boom goed aan de boompaal vast te hechten. Beiden zijn beschikbaar in ons tuin- en plantencenter.

Water geven aan je nieuwe bomen

Nadat je de boom hebt geplant dien je voldoende water te geven zodat deze zijn wortelgestel verder kan gaan ontwikkelen. Wees hier zeker niet zuinig op de eerste keer!

Welke grond heeft mij boom nodig?

Sommige bomen hebben nood aan een neutrale grond en andere bomen verkiezen een zuurdere bodem. Sommige bomen houden van een vochtige bodem, anderen net niet. Informeer je steeds bij de aankoop van je boom welke grond deze verkiest zodat je hiermee rekening kan houden. Je kan bij ons steeds advies krijgen bij de aankoop van je boom zodat je weet hoe je deze moet planten, snoeien en verder verzorgen!