Bomen voor kleine tuin

Gespecialiseerd in bomen voor de kleine tuin

Bomen zijn er voor elke tuin, ook voor de kleinere tuin. Er wordt vaak gedacht dat bomen heel wat ruimte nodig hebben, maar er zijn rassen die een minimale ruimte vereisen en die niet te groot worden. Ik denk hierbij bv. aan de Quercus pal. “Green dwarf”. Deze prachtige moeraseik heeft een groene kleur, maar in de herfst maakt dit groen plaats voor een prachtig rood en oranje verkleuring. Deze boom groeit bovendien zeer traag en is makkelijk in vorm te houden zodat hij zeker geschikt is voor de kleinere tuinen.

Quercus Green Dwarf: Bomen voor kleine tuin
Hieronder ziet U de Gingo biloba “Mariken”, ook wel Japanse notenboom genaamd. Deze mooie boom heeft een uniek “prehistorisch” blad dat mooi geel wordt in de herfst. De Mariken kan makkelijk op bol gesnoeid worden en past in elke tuin.
Ginkgo biloba mariken boom voor kleine tuin

De prachtige boom hieronder heet Acer “Prinz Handjery” en is geschikt voor elke grond. Deze boom kan makkelijk bolvormig gesnoeid worden en heeft unieke kleuren. Eerst heeft het blad van deze boom een zalmroze kleur en dan verkleurd dit naar een mooi geel-groen. De onderkant van het blad blijft de hele zomer lichtpaars. Deze boom is zeer vorstresistent en heeft minder last van bladverbranding dan de meeste Japanse Esdoorns.

Boom voor kleine tuin Acer Prinz Handjery

Uiteraard is er nog veel meer keuze. Kom eens langs in ons planten- en tuincentrum te Lede en ontdek al onze sierbomen voor kleine tuinen! Je kan met de verzorgers en kwekers bespreken welke boom het meeste geschikt is voor jouw tuin en krijgt bovendien heel wat tips voor het planten en verzorgen van je nieuwe sierboom. Ook kan je ons telefonisch bereiken of een vrijblijvende offerte aanvragen.